SON zamanlarda belediyenin adını kullanarak vatandaşlardan para toplamak isteyen dolandırıcıların olduğu yönünde haberler alındığını belirten Bornova Belediyesi yetkilileri, vatandaşları bu gibi girişimlere kesinlikle inanmamaları konusunda uyardı.

Çeşitli yöntemlerle haksız kazanç elde etmeyi alışkanlık haline getiren dolandırıcıların Bornova Belediyesi yetkililerinin de adını kullandığı tespit edildi. Bornova Belediyesi Başkanı Olgun Atila ya da başkan yardımcılarının adını kullanan dolandırıcıların vatandaşlardan çeşitli yardımlar için para talep ettiği ifade edildi.

Dolandırıcılar, Belediye Başkanı ya da başkan yardımcılarından birinin makamından aradıklarını söylüyor. Hasta birinin tedavisi, yaşlı bir kimsenin bakımı ya da fakir bir öğrencinin ihtiyaçları için para talep ediyor. Verilen hesap numarasına para yatırılması isteniyor. Masum vatandaşların yatırdığı paralar dolandırıcıların eline geçiyor.

BORNOVA BELEDİYESİ'NİN BAĞIŞ TOPLAMA UYGULAMASI YOK

Bornova Belediyesi yetkilileri, vatandaşları bu gibi yöntemler uygulayan dolandırıcılara karşı uyararak şöyle dedi:

"Bornova Belediyesi'nin kesinlikle her ne ad altında olursa olsun bağış toplama gibi bir uygulaması yoktur. Vatandaşlardan kesinlikle bağış için para talep edilmez. Belediyenin ilgili birimleri sosyal yardımlar konusunda zaten gerekli çalışmaları yapıyor. Bu konuda Türk Kızılayı ile de işbirliğimiz var. Vatandaşlarımız bu yöntemleri kullanarak para toplamak isteyenlere kesinlikle inanmasın. Böyle bir durumlarla karşılaşılan hemşerilerimiz mutlaka güvenlik güçlerine haber versin."

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI