BALIKESİR’de, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda (BUBYO), 2017-2018 eğitim öğretim döneminin tamamlanması üzerine mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Burhaniye ilçesindeki Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda düzenlenen mezuniyet törenine, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Burhaniye Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, BUBYO Müdürü Doç. Dr. Oğuzhan İlban, Burhaniye Protokol Üyeleri, Körfez Meslek Yüksekokulu Müdürleri, BUBYO akademik ve idari personeli, öğrenciler, aileleri ve yaklaşık bin 500  kişi katıldı.

BUBYO Halk Oyunları ekibinin gösterisinden sonra BUBYO’yu birincilikle bitiren Bankacılık ve Finans Öğrencisi Ebru Balkan’ın yüksekokul mezunları adına konuşması ile başladı ve protokol konuşmaları ile devam etti. BUBYO Müdürü Doç. Dr. Oğuzhan İlban, profesyonel iş hayatına geçişte, sektörde de BUBYO ruhunu yaşatabilmenin önemini vurguladı. İlban, “Öğrencilerimiz ne kadar büyük bir ailenin ferdi olduklarını hiçbir zaman unutmasınlar. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

Protokol konuşmalarından sonra dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim edilerek, kep törenine geçildi. Öğrencilerin ‘Biz diplomalı garson değil, BUBYO’nun yetiştirdiği turizmcileriz’ yazılı pankartı büyük alkış aldı. Öğrenciler, kep törenin ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sefer TALAY/BURHANİYE(Balıkesir), ()

FOTOĞRAFLI