Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - SOĞUK cam heykel sanatçısı Hale Feriha Hendekcigil ile resim sanatçısı Hasan Baran Kurtoğlu, sanat çalışmalarını 'Burada Bir Yerde' adını verdikleri sergide beğeniye sundu.

Kaleiçi'ndeki ATSO Evi'nde açılan sergiye Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden akademisyenler ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Cam heykel ve resim çalışmalarından oluşan birbirinden ilginç eserler, iki salonda sergilendi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölümü'nden mezun olan ve yüksek lisans yapan sanatçı Hale Feriha Hendekçigil'in dekoratif soğuk cam heykel çalışmaları hayranlıkla incelendi. Hendekçigil'in bazı eserleri Çekya Praha Stanislav Libensky Müzesi ile İsveç Glass Factory Müzesi koleksiyonlarında yer aldı.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun ve yüksek lisans yapan ressam Hasan Baran Kurtoğlu'nun da 'Zaman ve Oluşum' adını verdiği projesinde yer alan portre ve içe geçen desen çalışması resimleri dikkatleri topladı. Kurtoğlu, eserlerinde kömür, tutkal, çimento, kâğıt ve reçine gibi malzemeleri doku olarak kullandı. Kurtoğlu'nun bazı eserleri yurt içi ve yurt dışındaki önemli koleksiyonlarda görülüyor.

Akademik çalışmalardan oluşan eserlerin yer aldığı sergi 15 Aralık Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI