Mesut MADAN/BURDUR,() - BURDUR'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Ulu Camii'nde Kur'an-ı Kerim okundu.

Ulu Camii'nde cuma namazı öncesi düzenlenen programa Burdur Valisi Hasan Şıldak, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Murat Kalıç, Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak ile vatandaşlar katıldı. Namaz öncesi Tire Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Bozkurt tarafından vaaz verildi, Kur'an- ı Kerim okundu. Namaz çıkışında vatandaşlara Burdur İl Müftülüğü tarafından helva ikram edildi.

Vali Hasan Şıldak, gazetecilere yaptığı açıklamada, "15 Temmuz Pazar günü bilindiği gibi hain darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçmiş olacak. Anma programlarıyla o ruhu canlı tutma adına ilimizde de pek çok etkinlik düzenlendi. İlimizde cumartesi ve pazar günü anma programımız bütün vatandaşlarımızın katılımı ile coşkulu bir şekilde gerçekleştirilecek. Bütün vatandaşlarımızı bu etkinliklere iştirak etmeye davet ediyoruz. Birlik, bütünlük içinde Çanakkale ruhunu, milli birlik şuurunu ayakta ve canlı tutacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI