Mesut MADAN/BURDUR, () - BURDUR'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen 'Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi' birinci aşaması tamamlandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde uygulanan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi birinci aşaması Gölhisar, Çavdır, Tefenni, Karamanlı ve Bucak ilçelerinde 15- 21 Ekim tarihleri arasında tamamlandı. İlçe taramalarından sonra il merkezindeki okullarda okuyan öğrencilerin taramaları ise 1-9 Kasım tarihleri arasında Burdur Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda yapıldı. Taramaya 2 bin 148 öğrenci katıldı.

Taramada, ilkokul 3'üncü sınıf öğrencileri boy- kilo, esneklik, kulaç uzunluğu ve oturma yüksekliği, geriye doğru sağlık topu atma, el kavrama kuvveti, sürat, çeviklik ve dikey sıçrama gibi 8 farklı istasyonda yetenekleriyle değerlendirildi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Orhan Kemerkaya, ülke sporuna önemli katkılar sağlayacak olan projenin Burdur'da başarıyla tamamlandığını belirterek, proje ekibine başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti ve proje ortağı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve okul müdürlerine teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI