BALIKESİR’in Burhaniye ilçesi, iki gün devam eden Briç İl Seçmelerine ev sahipliği yaptı. Ahmet Akın Kültür Merkezi'ndeki seçmelere 14 takım katılırken, kazanan 7 takımın İzmir’de düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na gideceği açıklandı.

Türkiye Briç Federasyonu'nun Burhaniye’de düzenlediği Balıkesir İl Seçmelerinde büyük heyecan yaşandı. Balıkesir il merkezi ve ilçelerinden gelen 14 takım, iki gün boyunca kıyasıya yarışırken, dereceye giren takımlara kupa, oyunculara da madalyaları verildi. İlk üç dereceyi Balıkesir takımları paylaştı. Yarışmada, Eferuh takımı birinci, Duygun Yapı takımı ikinci, Altıeylül takımı ise üçüncü oldu. İki gün boyunca heyecan yaşayan oyuncular mutluluklarını dile getirirken, Briç Federasyonu temsilcileri de katılımcılara teşekkür etti. 

Briç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ferruh Yılmaz, “Kış dörtlüsü il elemelerini Burhaniye’de yaptık. Burhaniye, yıllardan beri hem Balıkesir briçine, hem de Türkiye briçine ortam ve oyuncu olarak katkıda bulunuyor. Burada şimdi finalleri yaptık. Buradaki 7 takım Türkiye finallerine gedecek” dedi.           

Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir), ()

FOTOĞRAFLI