BURHANİYE’de Figen Köprülü-Fatma Cevizoğlu Atölyesi'nin düzenlediği ve 15 kursiyerin eserlerinin yer aldığı Minyatür Sergisi, bir fotoğraf stüdyosunda açıldı.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde Figen Köprülü ve Fatma Cevizoğlu Atölyesi’nde eğitim alan kursiyerler eserlerini beğeniye sundu. 15 kursiyerin 30 eserinin yer aldığı sergi, Burhaniye’de faaliyet gösteren bir fotoğraf stüdyosunda açıldı. Mehmet Lafdinleten’e ait fotoğraf stüdyosundaki serginin açılışına kursiyerlerin yanı sıra Burhaniye Belediye Başkan Vekili Cemil Bahadır ve minyatür ustaları Figen Köprülü ile Fatma Cevizoğlu katıldı.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Burhaniye Belediye Başkan Vekili Cemil Bahadır, belediye olarak her zaman sanat ve sanatçının yanına yer aldıklarını söyledi. Kursiyerlerin çalışmalarını beğendiklerini belirten Bahadır, “Figen Köprülü ve Fatma Cevizoğlu kardeşlerimizin özverili çalışmalarını takdir ediyorum. Bu sanatçılarımız minyatür sanatını yaşatıyorlar. Bizde kendilerine destek veriyoruz. Bu sergiyi daha çok kişinin gezmesini bekliyorum Herkesten ilgi bekliyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Katılımcılara teşekkür eden minyatür ustalarından Figen Köprülü ise atölye olarak 20 yıldır çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Köprüsü şöyle konuştu:  

“Bugüne kadar sayısız sergimiz oldu. Festivallerde ve çeşitli etkinliklerde sergiler açtık. Çok az kişinin çalıştığı bu minyatür sanatını tanıtmaya çalışıyoruz. Daha çok kişiye hitap etmek istiyoruz. Sergimize gelen herkese teşekkür ediyoruz.”

Sergi, 45 gün boyunca ziyarete açık kalacak.

Sefer TALAY/BURHANİYE(Balıkesir), ()

FOTOĞRAFLI