BALIKESİR'in Burhaniye ilçesinde, Anadolu Lisesi'nden 7 öğrenci, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından terör örgütlerine yönelik Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen 'Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerler için mevlid okutup, lokma hayır yaptı.

Burhaniye Anadolu Lisesi okuyan son sınıf öğrencileri Yiğit Açık, Musa Gencan, Emre Çokal, Burakcan Özdemir, Ali Rıza Tekeroğlu, Berkay Çiftçi ve Halil Efe, Afrin bölgesinde yürütülen 'Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerler için Burhaniye Anadolu Lisesi ve Koca Cami önünde mevlid okutup, lokma hayır yaptı. Öğrencilere, Burhaniye Belediye Başkanı AK Partili Necdet Uysal ile Okul Müdürü Bayram Eroğlu’da destek verdi. Koca camide okunan mevlidin ardından cemaat ile okul önünden geçen vatandaşlara lokma ikramı yapıldı. Belediye Başkanı Necdet Uysal, duyarlı davranışlarından dolayı öğrencilere teşekkür etti.

Arkadaşları adına  açıklama yapan Musa Gencan, "Afrin'deki 'Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ise baş sağlığı diliyoruz. 80 milyon Türk Milleti gibi bizimde dualarımız ve kalbimiz şuanda Afrin'de terör örgütleriyle mücadele eden Mehmetçiğimizle. Yürekten destekliyoruz. Hepsinin yanında olmayı amaçlıyoruz. Askerlerimize manevi açıdan destek olmak, şehitlerimizin ruhuna böyle bir hayır işlemek  istedik" dedi.

Sefer TALAY / BURHANİYE(Balıkesir), ()
FOTOĞRAFLI