BALIKESİR'in Burhaniye ilçesinde Kaymakam Hüseyin Öner, 'Sporda Yetenek 10'la Gelecek' projesi kapsamında, öğrencilere 150 satranç takımı hediye etti. 

Balıkesir Valiliği'nin, dezavantajlı bölgelerdeki ilk ve ortaokulda okuyan çocukların spora kazandırılmasını hedeflediği, 'Sporda Yetenek 10'la Gelecek' projesi kapsamında, 150 satranç takımı dağıtıldı. İlk ve orta öretim kurumlarını ziyaret eden Burhaniye Kaymakam Hüseyin Öner, Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Ayaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Selçuk Çiftçi ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Ceylan, satranç takımlarını öğrencilere dağıttı.

İlçede eğitim kalitesinin artması için çalıştıklarını anlatan Kaymakam Hüseyin Öner, “Satranç analitik düşünmeyi, planlı hareket etmeyi öğreten öğrencilerimizin zihinsel gelişimi için son derece verimli bir spor. Spora yatkın, analitik düşünme yeteneğine sahip, geleceğini planlayan ve yapacağı her hamleyi dikkatle seçen bir nesil yetiştirmeyi diliyoruz. Çocuklarımızda ve gençlerimizde spor kültürünü oluşturmak, dezavantajlı bölgeleri sporla buluşturmak hedefimiz ve bununla ilgili faaliyetlerimiz devam edecek” dedi.

Sefer TALAY/BURHANİYE(Balıkesir), ()

FOTOĞRAFLI