BURSA,() -BURSA'da,  2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının 1.Dönemi karnelerin dağıtılmasıyla sona erdi, Bursa genelinde 600 bini aşkın öğrenci yarıyıl tatiline çıktı.

Bursa'daki Davut Çalışkan İlkokulu’nda düzenlen törende öğrencilere karnelerini; Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç ve Hayırsever İşadamı Davut Çalışkan dağıttı.

VALİ İZZETTİN KÜÇÜK: "ÇOCUKLAR GELECEKTE HEPİMİZİN YERİNİ ALACAK"

Karne töreninde konuşan Vali İzzettin Küçük, “Bursa’da 556 bin 792 öğrencimiz eğitim öğretim görüyor. Milli Eğitim Bakanımızın da açıkladığı gibi çocuklarımızın 15 günlük yarıyıl tatilinde ev ödevi istemiyoruz. Adı üzerinde tatil. Çocuklarımızın yarıyıl tatilinde eğlenmelerini, dinlenmelerini, kitap okumalarını, kültür gezilerine çıkmalarını, kısaca en iyi şekilde tatil yapmalarını istiyoruz. Çocuklarımıza verebileceğimiz en kıymetli hediye onlara olan sevgimiz, güvenimiz, değer vermemiz ve itimadımızdır. Unutmayınız ki bu çocuklar gelecekte hepimizin yerini alacaklar. Başarılı bir gelecek, güçlü bir Türkiye istiyorsak bunların temelini de kıymetli öğretmenlerimiz atacak” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ise, “2017-2018 eğitim öğretim yılında, Bursa genelinde bin 564 okulda 556 bin 792 öğrenci, yaklaşık 35 bin yönetici, öğretmen ve eğitim çalışanıyla ilk dönemi geride bırakıyoruz. Bu yıl birinci sınıfa başlayan 46 bin 503 öğrencinin ilk kez karne heyecanı birlikte paylaşıyoruz. Tatilde öğrencilere ödev verilmemesi kararlaştırıldı ancak velilere bir önerim var; Bursa tarih ve kültür kenti. Her ne kadar ödev verilmemiş olsa da velilerimiz öğrencilerimizi tarihi yerlere götürerek, onlara tarihi anlatabilirler” diye konuştu.

Karne dağıtımından sonra protokol öğretmenler odasında öğretmenlerle sohbet etti.

FOTOĞRAFLI