İZMİR Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk iftar programında Güney Bölgesi mahalle muhtarlarını ağırladı. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirilen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Filistin'de yaşanan olaylara dikkat çekerek, "Ramazan arifesinde bunun yapılması son derece manidar. Bunun hepimizi düşünceye sevk etmesi gerekmekte" diye konuştu. 
Her yıl Ramazan ayı nedeniyle iftar programları düzenleyen İzmir'in Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk iftar programında Güney Bölgesi muhtarlarını ağırladı.  Alsancak semtinde bulunan Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen programa; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP'li bazı ilçe belediye başkanları, bürokratlar, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve çok sayıda muhtar, ailesi ile birlikte katıldı. Okunan duaların ardından Filistin'de, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İftar yapıldıktan sonra kısa bir konuşma yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, Filistin'de yaşanan olaylara değindi. Kocaoğlu, "Bizler Müslümanlar için kutsal olan Ramazan ayının birinci gününü idrak ettik. Dünden beri çok üzücü bir gün geçirdik. Filistin de yapılan saldırıda, 60 dindaşımızın, insanın katledilmesi, birçok yaralının olması ve Ramazan arifesinde bunun yapılması son derece manidar. Bunun hepimizi düşünceye sevk etmesi gerekmekte" diye konuştu. 
'İZMİR'DE BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMAK ONUR'
Emperyalist güçlerin, güçlü devletlerin Ortadoğu ve civarındaki doğalgaz ve petrol yatakları için gözlerini kırpmadan kargaşa çıkarabildiğini, katliamalar yapabildiğini savunan Başkan Kocaoğlu, buna karşı durmanın bir tek yolu olduğunu söyleyerek, "O da hepimizin mezhebine, etnik kökenine bakmadan birlik içerisinde olmasıdır. O zaman ülkemizin üzerine çökmüş karabulutları ve kötü niyetleri kovalayabiliriz" dedi. Herkesin birlik olması gerektiğini ifade eden Kocaoğlu, şöyle devam etti: "Küskünlüklerin, dargınlıkların gerektirdiği gibi yardımlaşmanın en yükseğe çıkarıldığı ve inancımızı tazeleyerek ruhumuzu daha da ileri götürerek ama her şeyden önemlisi birlik ve beraberliğimizi sağlayarak ve bunu ramazandan sonra da sağlayarak eşimize dostumuza iletmemiz gerekmekte. Burada muhtarlara büyük görevler düşüyor. İnsanları isim isim, ev ev ve diğer akrabalık ilişkilerine kadar tanıyorlar, biliyorlar. Tek söyleyeceğim söz birlik olmak." Bunun İzmir'de uzun yıllardan beri başarıldığını ifade eden Kocaoğlu, İzmir'de kimse kimsenin nereden geldiğine, nereli olduğuna bakılmadığını söyledi. Bunu da başta muhtarlar olmak üzere yerel yönetimler ve İzmir'in insanlarına borçlu olduklarını vurgulayan Aziz Kocaoğlu, "İzmir gibi güzel bir kentte yaşamak ve bu kentin belediye başkanlığını yapmak hepimiz için onur" ifadelerini kullandı. Kocaoğlu,  Filistin'de şehit olanlara rahmet diledi ve kara pazartesilerin bir daha yaşamamasını isteyerek sözlerini sonlandırdı. İftarın ardından vatandaşlar, Başkan Kocaoğlu ile fotoğraf çektirdi. 

Umut KARAKOYUN / İZMİR, ()
FOTOĞRAFLI