Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, () - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin dördüncü grubu İYİ Parti oldu. Farklı zamanlarda MHP'den istifa eden 7 meclis üyesi, İYİ Parti'nin meclis üyeleri oldu.

Büyükşehir Belediyesi'nin Mayıs ayı olağan meclisi, Başkan Menderes Türel başkanlığında, ek önergelerle 128 gündem maddesini görüşmek üzere toplandı. MHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçen 7 meclis üyesi, mecliste İYİ Parti'yi temsil etme hakkı elde etti. MHP ile yan yana oturan İYİ Parti'nin grup sözcülüğünü de Ertürk Yazar yaptı. Gündem dışı konuşmalarda Türel, yeri grup haline gelen İYİ Parti'ye söz hakkı vermeyi unutunca grup sözcüsü Ertürk Yazar, bundan sonra kendilerinin unutulmamasını istedi. Yazar, Ak Parti, CHP ve MHP'nin yeni kurulan gruplarını tebrik etmediği için kınadığını söyledi.

TÜREL İSTİFA EDENLERE BAŞARI DİLEDİ

Türel, milletvekilliği için istifa eden meclis üyeleri Ak Partili Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İYİ Partili Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe ve CHP'li Songül Başkaya'ya seçim yolunda başarı diledi.

CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ SALONU TERK ETTİ

CHP'li meclis üyesi Recep Tokgöz gündem dışı söz almak istedi. Ancak Menderes Türel, grup sözcülerinin gündem dışı konuşabileceğini belirterek, Tokgöz'e söz vermedi. Türel'e sinirlenen Tokgöz, "Ben meclis üyesi olarak bu salonda konuşamayacaksam burada durmamın ne anlamı var? 10 dakika konuşacağım, bunu hazmedemiyorsunuz. Böyle yönetim anlayışı olmaz" diyerek salonu terk etti.

İTTİFAK MECLİSTE DE DİKKAT EÇKTİ

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Ak Parti ile MHP, CHP ve İYİ Parti arasında kurulan ittifakın benzeri Büyükşehir Meclisi'nde de yaşandı. Görüşmeler sırasında Ak Parti ve MHP'nin 'evet' oyunu kullandığı gündem maddelerinin birçoğunda CHP ve İYİ parti 'hayır' oyu kullandı. Büyükşehir Belediyesi Meclisi, geri kalan gündem maddelerini 11 Mayıs Cuma günü görüşmek üzere tamamlandı.

FOTOĞRAFLI