MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediyesi, bağcılık ile geçimini sağlayan üzüm üreticilerine yönelik hayata geçirdiği 'Aşılı Asma Fidanı Üretimi Projesi' kapsamında asma fidanı dağıttı. 
Çamlıyayla ilçesindeki çiftçilere 5 bin 200 adet aşılı asma fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. Özellikle tek geçim kaynağı bağcılık olan üreticileri desteklemek isteyen Büyükşehir Belediyesi, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü 'Aşılı Asma Fidanı Üretimi Projesi'ni geliştirdi. Dağıtım öncesinde ise Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü personelleri tarafından üreticilere eğitim verildi.
Ziraat Mühendisi Mehmet Erdem Kiraz, bağ tesisi ve yetiştirme teknikleri, bir bağın nasıl tesis edilmesi gerektiği, filoksera böceğinin bağcılığa olan zararı, bağ tesisinde yer, çeşit ve anaç seçimi, bağ yerinin hazırlanması, dikim planının oluşturulması, fidanların dikimi ve bakım işlemleri hakkında üreticileri bilgilendirdi. Çamlıyayla ilçesinde yetiştirilen ve dünyada da yetiştiriciliği yapılan en önemli sofralık üzüm çeşitlerinden birisi olan Red Globe üzümünü zararlılara ve diğer olumsuzluklara karşı dayanıklı hale getirmek ve üretimde verim sağlayabilmek amacıyla neler yapılması gerektiği anlatıldı.
Programa katılan Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, "Sebil'in geçmişine baktığınız zaman çok fazla üzüm satışı vardı. Filoksera hastalığından kaynaklı Sebil’de üzüm hasadı bitmiş durumdaydı. Ama Mersin Büyükşehir Belediyemizin bu destekleriyle şimdi tekrar Sebil eskiden olduğu gibi üzüm ve yaprak satışına devam edecek diye düşünüyoruz. Bu çalışmaların çok güzel olduğunu ben değerlendiriyorum. İnşallah bunun faydasını 1-2 yıl sonra göreceğiz. Sebil tekrar canlanacak, Sebil'den göç eden insanlarımız tekrardan Sebil'e gelecekler" dedi.
Konuşmaların ardından dağıtım gerçekleştirildi.
FOTOĞRAFLI