ÇAĞDAŞ Türk Resim Sanatının öncü isimlerinden dünyaca ünlü Türk Ressam Ahmet Güneştekin’in katılımıyla Yalova’da Altınova Belediyesi tarafından “77 Tuval 77 Fırça” isimli resim sergisi açıldı.

Altınova Belediyesi tarafından hayata geçirilen “77 Tuval 77 Fırça” isimli resim sergisi düzenlenen bir törenle Altınova Belediyesi Panoramik Salon’da açıldı. Yalova ilinin ilçeleriyle birlikte sahip olduğu değerler tuvale yansıtıldı.

GÜNEŞTEKİN SÖYLEŞİDE BULUNDU

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Altınova Belediyesi ile Altınova İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen sergiye dünyaca tanınan Çağdaş Türk Resim Sanatının öncü isimlerinden Türk Ressam Ahmet Güneştekin de katıldı. Güneştekin, sergi açılışı öncesi öğrencilerle söyleşide de bulundu. Söyleşide öğrenciler, istedikleri soruyu Güneştekin’e yöneltti, ustasından sanatla ilgili bilgi aldı.

HERSEKZADE AHMET PAŞA TABLODA BETİMLENDİ

Düzenlenen programa Altınova Kaymakamı Zafer Engin, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Yalova Garnizon Komutanı ve Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ile çok sayıda davetli katıldı. Programda serginin açılışı gerçekleştirildi. Programda bir de Ressam İlhan Aydan tarafından betimlenen Hersekzade Ahmet Paşa’nın tablosunun açılışı yapıldı. Tablonun posta pulları da konuklara dağıtıldı.

Yalova’nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin tuvale aktarıldığı sergi büyük beğeni topladı. Serginin tüm ilçelerde dönüşümlü olarak sergileneceği bildirildi. Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük onur ve mutluluk duyduklarını; tarihe, kültüre, sanayiye ve turizme önem verdikleri kadar sanata da önem verdiklerini belirtti.

FOTOĞRAFLI