ÇANAKKALE'nin Çan ilçesinde, Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında personel maaşlarına yapılacak zam oranlarında varılan anlaşma için yeni toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Çan Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında personel maaşlarına yapılacak zam oranlarındaki görüşmeler sona erdi. Çan Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Çanakkale İl Başkanlığı arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi sonucu taban ücretlerde %12, sosyal haklarda %15 zam yapıldı.

Çan Belediye Başkanı AK Partili Abdurrahman Kuzu, “Çan ilçemizin güzelleşmesi için canla başla çalışan işçi arkadaşlarımıza yapılan bu zamlar helal olsun. Fazlasıyla hak etmişlerdir. İşçilerimiz, ilçemiz ve vatandaşımız için alın teri dökmektedirler. Bizde alın terlerinin karşılığını verebilmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Belediyemizde taşeron şirket altında çalışan işçi arkadaşlarımızı da Belediyenin kendi şirketine geçiriyoruz. Hep birlikte Çanakkale'mizin en güzel ilçesi Çan’a daha iyi hizmet verebilmek için çalışacağız. Belediyemiz ve çalışanlarımıza hayırlı olsun. Sendika İl Başkanımıza da teşekkür ederim” dedi.

Hizmet-İş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz ise,"İmzalamış olduğumuz toplu iş sözleşmesinin yürürlüğe girmesiyle üyelerimizin taban ücretine yüzde 12, sosyal haklara da yüzde 15 oranında zam gelmiştir. İşçinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını ödeyen, alın teri üzerinden pazarlık yapmadan toplu iş sözleşmesini imzalayan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu’ ya, sendikam, şahsım ve sendikamız üyesi işçilerimiz adına teşekkür ediyorum. İmzalanan toplu iş sözleşmesi sendikamız üyesi işçilerimize ve Belediyemize hayırlı olsun” diye konuştu.

İmza töreni, Sendika Başkanı Yılmaz'ın, Başkan Kuzu'ya, 15 Temmuz Gazisi tarafından yapılan Türk Bayrağı işlemeli tabloyu hediye etmesi ile sona erdi.

Onur ALP ARSLAN / ÇAN(Çanakkale), ()
FOTOĞRAFLI