ÇANAKKALE’de, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında, İŞKUR aracılığıyla Çan Belediyesi bünyesinde 6 ay süreli istihdam edilecek 50 şanslı kişi, noter huzurunda yapılan kura çekimiyle belirlendi.

Çan Belediyesi’ne İŞKUR vasıtasıyla alınacak 50 kişiyi belirlemek için kura çekimi gerçekleştirildi. Çan Belediyesi Düğün Salonu’nda noter huzurunda yapılan kura çekimine 251 başvuru sahibi katıldı. Çan Noterliği tarafından çekilen kuralar sonucunda, şanslı isimler belirlendi. İşe girmeye hak kazanan vatandaşlar, istenilen belgeleri tamamladıktan sonra başvuruları uygun görüldüğünde 2 Ocak 2019 tarihinde iş başı yapacak.

İlçede işsizlik sorununa çözüm bulmak için gayret gösterdiklerini belirten Çan Belediye Başkanı AK Partili Dr. Abdurrahman Kuzu, 6 ay süreli istihdam edilecek 50 geçici işçinin belediyenin çevre temizliği alanlarında çalıştırılacağını ifade etti.

Çan Belediyesi olarak ilçede istihdamı arttırmak için çalıştıklarını belirten Başkan Kuzu, “Önümüze gelen her fırsatı vatandaşlarımız için değerlendiriyoruz. Bu işçilerimizin maaş ve sigorta primlerinin tamamı İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. Son yıllarda aktif olan TYP kapsamında yüzlerce vatandaşımızı belediyemiz bünyesinde istihdam ettik. İnşallah bundan sonra da istihdam etmeye devam edeceğiz. İşe alınacak olan vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Onur Alp ARSLAN/ÇAN (Çanakkale), ()

FOTOĞRAFLI