Namık Kemal KILINÇ/SERİK, () - ANTALYA'nın Serik ilçesinde Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Gezici Müzesi ziyarete açıldı.

Serik Belediyesi sergi salonunda düzenlenen törene, Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Serik Belediyesi meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Çanakkale Savaşlarının Türk tarihi açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Çanakkale Savaşlarında Anadolu'yu ve İstanbul'u düşman işgalinden kurtarmak için Serik'in nüfusunun iki katı daha fazla Mehmetçik şehit düştü. Şu anda kahraman Türk askeri topraklarımızın güvenliğini tesis etmek için Zeytin Dalı Harekatı ile adeta ecdadımızın o günkü kararlılık ve imanıyla bugün Afrin'de destan yazıyor. Milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğu bugünlerde buralara nerelerden geldiğimizi göstermek için açmış olduğumuz bir sergidir" dedi.

Daha sonra Belediye Başkanı Ramazan Çalık, öğrencilerle serginin açılış kurdelesini kesti. Müze yetkilileri tarafından sergilenen eserler hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Çanakkale Savaşları sırasında askerlerin kullandığı silahlar, eşyalar, döneme ait gazete kupürlerinin sergilendiği müzeye, öğrenciler ve vatandaş büyük ilgi gösterdi.

Sergide yer alan Çanakkale'de şehit olan Seriklilerin isimlerinin bulunduğu tabela da ilgi gördü. Sergi bir hafta boyunca belediyenin sergi salonunda ziyaretçilerine açık olacak.

FOTOĞRAFLI