Genç Akademi Kulübü tarafından Çanakkale Şehitlerini anma programı düzenlendi.
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde İlim Yayma Cemiyeti ve Genç Akademi Kulübü işbirliği ile düzenlenen Çanakkale Şehitlerini Anma programında 6 perdeden oluşan ve Çanakkale savaşını anlatan tiyatro sergilendi.
Mustafa Gedikli’nin okuduğu Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan program Çanakkale savaşı fotoğraflarının sergisi ile sonlandırıldı.
Genç Akademi Kulübü Başkanı Oğuzhan Avli, “Tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biridir Çanakkale. Maneviyatın maddiyatı yendiği yerdir Çanakkale. Bizler bugün burada arkalarında kanlarıyla sulanmış bir vatanı miras bırakıp gidenleri yad etmek, Çanakkale ruhundan bir nebze olsun faydalanmak için buradayız. Bizlerden desteğini esirgemeyen ana sponsorumuz İlim Yayma Cemiyetine teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
İlim Yayma Cemiyeti Erzurum Şube Başkan Yardımcısı Cemalettin Hınıslıoğlu, “Yıllardır Çanakkale ile ilgili programlar düzenliyoruz. Çanakkale’yi anmaktan ziyade Çanakkale ruhunu unutmamamız gerekmektedir. Bunu bu günden alıp yarınlara götürmek bizim görevimiz. Bugün bile ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlar yüzyıl önce oynanmak istenenle aynıdır” dedi.
MART AYI KURTULUŞUN ADIDIR
Ülkemizde ve Erzurum’da Mart ayının kurtuluşun adı olduğunu söyleyen Hınıslıoğlu, “12 Mart Erzurum’un kurtuluşu, 18 Mart Ülkemizin Çanakkale’den Osmanlının yok edilmek için yapılmış savaştan sonra kurulan Türkiye Cumhuriyetinin İlk döşenmiş taşlarıdır. Cumhuriyetin kurulduğu 1923’ten önceki bu günler insanımızın imanıyla vermiş olduğu ve kazanmış olduğu zaferleri bundan sonraki günlerde de inşallah millet olarak maddi ve manevi kalkınma olarak önce ahlak ve maneviyat diyerek geçmişimize sahip geleceğimize ışık tutması açısından önemli olduğunu belirtmek istiyorum.” diye konuştu.
İlim Yayma Cemiyeti’nin 1951 yılından bugüne kadar yapmış olduğu faaliyet serüvenini anlatan tanıtım filminin gösteriminin ardından 6 perdeden oluşan tiyatro oyunu sergilendi. Çanakkale’de savaşan askerlerin yemek listelerinin de gösterildiği program açılışı yapılan sergiyle sonlandırıldı.