İZMİR'in Çeşme ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü, törenlerle kutlandı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü nedeniyle Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Çeşme Sahil Güvenlik Komutanı Kıdemli Üsteğmen Önder Bulut, Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, İYİ Parti Çeşme İlçe Başkanı Volkan Evci, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çeşme Şube Başkanı Veysel Ayhan, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakkı Kocakara, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Çeşme Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulması ile sona erdi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü töreninin ikinci bölümü ise Çakabey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Mehmet Akpınar Ortaokulu tarafından hazırlanan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Sevgi Aksu yaptı. Aksu, yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı'nın asırlardır yorgun düşmüş bir milletin, varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşı olduğunu vurgulayıp, "Çanakkale Boğazı'nı denizden geçemeyeceğini anlayan düşmanın karadaki harekatı da başarısız olmuş ve kahraman Türk askeri, düşman güçlerine 'Çanakkale geçilmez' dedirtmişti. Böyle bir başarı, sadece işgalcilerin güç ve gururunu değil, milletimizin makus talihini de yenmişti. 'Geçmişini unutanlar, o geçmişi yeniden yaşamak zorunda kalırlar.' Biz ne Çanakkale'yi, ne milli mücadeleyi, ne bu vatan, millet ve bayrak için canını veren aziz şehitlerimizi, ne de 'Ya istiklal, ya ölüm' diye haykıran büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü unuttuk" dedi.

Törende, "Çanakkale zaferi ve şehitler" konulu, liseler arası güzel şiir okuma yarışmasında birinci olan Berkin Süllü, ikinci olan Emre Seren ve üçüncü olan Büşra Bolat'a ödülleri verildi. Daha sonra Süllü ve Bolat, ödül kazandıkları şiirleri okudu. Müzik Öğretmeni Hülya Aykut'un yönettiği okul korosunun, Çanakkale şarkılarını seslendirmesinin ardından, Türkçe Öğretmeni Didem Ünal'ın hazırladığı "Çanakkale" adlı oyun sunuldu.  Törenden sonra, şehitlerin anısına lokma dağıtıldı.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), ()

FOTOĞRAF