SAMSUN, () – SAMSUN’un Canik Belediyesi, İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi'ne ‘Kudüs Proje Salonu’  kazandırdı. Salonun açılışını gerçekleştiren Başkan Osman Genç, "Kudüs ve 3. Bin Yıl" konulu sunumda öğrencilerle buluştu.

Canik Belediyesi, İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi'ne "Kudüs Proje Salonu" kazandırdı. Öğrencilerin proje üretmesine olanak sağlayacak olan salon, düzenlenen törenle açıldı. Başkan Osman Genç, açılış öncesi İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve Başkan Yardımcısı Alican Usta ile okul idarecilerinin de katıldığı "Kudüs ve 3. Bin Yıl" konulu sunumda öğrencilerle buluştu. Yeni bin yılda bilginin önemine işaret eden Başkan Genç, Türkiye'nin ve mazlum coğrafyaların güçlü olmasının bilgiden geçtiğini söyledi. Genç, "Bir köy konumuna gelen dünyayı doğru okumamız gerekiyor. Bu da doğru hafıza yani bize ait olan yerli ve milli hafıza ile mümkün. Hafıza tıpkı bilgisayar hard diski gibidir. Size aitse size hizmet eder, size ait değilse başkalarına hizmet eder. Bu nedenle özellikle gençlerimizin mutlaka yerli ve milli bir hafızaya sahip olması gerekiyor" dedi.

PROJE SALONU AÇILDI

Surumun son bölümünde öğrencilerin sorularını cevaplandıran Başkan Osman Genç, daha sonra diğer protokol üyeleriyle birlikte Canik Belediyesi tarafından okula kazandırılan Kudüs Proje Salonu'nun açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından salonu gezen Başkan Genç, öğrencilerin proje çalışmalarını inceledi.

FOTOĞRAFLI