Hüdayi GÜMÜŞ-Barbaros KUL/ÇATAK-ERCİŞ,(VAN)-()-VAN'ın Çatak ve Erciş ilçelerinde, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, ilçe merkezindeki  camilerde mevlit okutuldu, anma programı düzenlendi.

Çatak'daki mevlit programı Merkez camisinde düzenlendi. Programa, ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül,kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan mevlit programında, 15 Temmuz şehitleri için dualar okundu. Programda konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akgül,15 Temmuz Demokrasi Zaferinin Türk milletinin  birliğinin ve beraberliğinin ne kadar sağlam olduğunu dosta ve düşmana gösterildiğini belirterek," 15 Temmuz darbe girişiminde devletine, bayrağına sahip çıkan güvenlik güçlerimiz ve vatandaşlarımız darbecilere karşı direnerek, çocuklarımızın geleceklerini karanlık güçlere teslim etmemişlerdir. Bu uğurda geleceğimiz için hiç tereddüt etmeden şehitlik mertebesine ulaşmış şehitlerimizi ve 15 Temmuz'u hiç unutmayacağız. Her 15 Temmuz'u anarken onlara milletçe bir kez daha dualarımızı, şükranlarımızı ve Fatihalarımızı sunacağız." dedi.

ERCİŞLİ 15 TEMMUZ ŞEHİDİ MEZARI BAYINDA ANILDI

Van'ın Erciş ilçesinde düzenlenen, 15 Temmuz Şehitlerini anma programında ise,15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında görevi sırasında şehit olan Ercişli Özel Harekat Polisi Halil Hamuryen  mezarı başında dualarla anıldı.

İlçenin Çelebibağı Mahallesi mezarlığında düzenlenen törene,  Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Geçeci, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, MHP Erciş İlçe Başkanı Selahattin Şerbetçi, kurum amirleri, şehit ve gazi aileleri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Kaymakam Yaşar,15 Temmuz hain darbe gecesinde Erciş ilçesinin de vatan uğura şehit verdiğini hatırlatarak, “Erciş ilçesi 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatanımızın birliği, beraberliği için bir bedel ödedi. Bizler de şehidimize minnettarlığımızı göstermek için mezarı başındayız. Allah, şehidimizin ailesine, ilçemize, vatanımıza, milletimize sabırlar versin. İnşallah, Allah birliğimizi, kardeşliğimizi daim eder. İlelebet bu topraklar üzerinde bağımsız bir şekilde yaşarız.ö şeklinde konuştu.
FOTOĞRAFLI