SİVAS'ta Çamlıbel Eelektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sivas Belediyesi işbirliği ile "Elektrik ve Su Tasarrufu" konulu slogan yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ÇEDAŞ tarafından elektrik hediyesi verildi.
2018 yılını 'Enerji Tasarrufu Yılı' ilan eden ÇEDAŞ, Sivas Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile elektrik ve su tasarrufu konusunda farkındalığı artırmak için slogan yarışması düzenledi. İl genelinde yapılan slogan yarışmasına 286 öğrenci katılırken, 5 Türkçe öğretmeninden oluşan komisyon tarafından en iyi 10 slogan belirlendi. Finale kalan 10 slogan ise Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa ve İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı tarafından değerlendirilerek ilk üç belirlendi. ÇEDAŞ konferans salonunda düzenlenen ödül törenine ilgili kurum yetkilileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Törende konuşan ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, 2018 yılını Sivas'ta 'Enerji Tasarrufu Yılı' ilan ettiklerini söyledi. Akboğa "Bir farkındalık oluşturmak için bu projeyi gerçekleştirdik. Türkiye'de gerçek anlamda dışa bağımlı bir ülkeyiz elektrik anlamında. Cari açığımızın en çok fazlası olan konu enerji. Çünkü doğalgazla enerji alıyoruz bunu elektriğe çeviriyoruz. Aynı zamanda suda da israfımız olmaktadır. Bu nedenle amacımız öğrencilerimizden başlamak. Öğrenciye verdiğimiz iyi eğitim aileye verilmiş oluyor. Öğrencilerimizde yarının geleceği olduğundan dolayı bu gibi faaliyetleri de önemsiyoruz. Sivas'ta yaptığımız bu çalışma '2018 yılı Enerji Tasarrufu Yılı' ilan ettiğimiz için ilan ettiğimiz paydaşlarımızın katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından birinciye 750, ikinciye 500, üçüncüye ise 250 kilowatt saat elektrik enerjisi kullanımı hediye edildi. 

FOTOĞRAFLI