MUĞLA Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortaca ilçesinde yapımına başlanan Cem ve Kültür Evi'nin inşaat çalışmaları hızla ilerliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Temmuz 2018'de temelini attığı ve özellikleri ile dikkat çeken Ortaca Cem ve Kültür Evi inşaatında yüzde 60'lık kısım tamamlandı. 2 milyon 773 bin lira yatırımla 986 metrekare alan arazi üzerine inşa edilen Cem ve Kültür Evi, 4 bloktan oluşuyor. A blok içerisinde konferans salonu, kütüphane ve derslik, B blokta mescit, C blokta morg, kurban kesim yeri, tuvalet, abdesthaneler, D blokta ise mutfak ve aş evi bulunuyor.

CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Cem ve Kültür Evi, yerel seçimlerden önce vatandaşlarımızla bir araya geldiğimizde konuştuğumuz ve ilçemize kazandırmak istediğimiz bir hizmetti. Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ile birlikte yola çıktık. Kendileri bize yer teslimini yaptı. Biz de yapımına başladık. Burası, sevgiye sevgi katacak, gönülleri birleştirecek, gülümsemeyi çoğaltacak. İnsanın iyi ve kötü halini kabul ederek insanların davranışlarını daha iyi hale getirmek için öğretimizden, velilerimizden faydalanacağız. Türkiye'nin içinde bulunduğu durum bu söylemlerin, bu öğretilerin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Toplumumuz ayrıştırılmış, ötekileştirilmiş durumda, gelin bir olalım, iri olalım, diri olalım anlayışını, yolumuz; ilim, irfan ve insanlık sevgisi üzerine kuruludur düşüncesini yaymalıyız" dedi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, ()

FOTOĞRAF