TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi Belediye Başkanı Vahap Akay, 4.5 yıllık görev süresince yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verirken, "Altyapı sorununu ortadan kaldırdık" dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Ordulular Derneği ziyaretinde görev yaptığı 4.5 yıllık dönemde kent genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kızılpınar’da altyapı çalışmalarının tamamlandığını kaydedehn Akay, yerleşim yeri içerisinde bulunan 240 sokak ve 17 caddenin de üstyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti. Akay, "205 sokak ve 17 caddede çalışmalar tamamlandı. Kalan 35 sokak da en kısa zamanda tamamlanacak. Bunun yanında 4 kilometre yağmur suyu, 80 kilometre de kanalizasyon hattı yapıldı. Kızılpınar Mahallemizde yıllarca görmezden gelinen altyapı sorununu ortadan kaldırdık" dedi.

Çerkezköy'de yaptıkları çalışmaları anlatan Akay, "Artık, Çerkezköy’ün atık suları derelere akmıyor. Kolektör hatları ile toplanan bu tesiste arıtılıyor“ dedi. Kızılpınar Mahallesi’nin yaklaşık 5-6 yıldır altyapı yatırımları nedeni ile çamur ve toz içerisinde kaldığını, halkın sıkıntılar çektiğini belirten Başkanımız Akay, “Önümüzdeki dönem Kızılpınar Mahallemizde park, yeşil alan düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz yıl bu zamanlar vatandaşlarımız Kızılpınar’da ne zaman çamur ve tozun kalkacağını soruyordu, şimdi çok şükür bu ortadan kalktı, ne zaman Çerkezköy’ün diğer mahallelerindeki gibi park ve yeşil alanların yapılacağını soruyorlar" dedi.

VELİKÖY YENİ BİR YAŞAM ALANINA KAVUŞUYOR
 Kızılpınar’a Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ’11 İlçeye 11 Okul’ projesi kapsamında 21 derslikli bir okul yaptığını söyleyen Akay, "İçerisinde Mahalle Evi, El Ele Butik Mağazası, Bilgisayar Sınıfı, Kütüphane olan Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’ni vatandaşlarımızın kullanımına kazandırdık. Kızılpınar eski Belediye Binası’nı okul öncesi eğitim için Milli Eğitime tahsis ettik. Yaklaşık 10 bin metrekarelik alanı okul yapılmak üzere tahsis ettik" dedi.  Veliköy Mahallesi'ne modern bir düğün salonu kazandırdıklarını ve şu an bölgenin en modern ve ferah düğün salonunun Veliköy’de olduğunu belirten Akay, "Örnek bir düğün salonu oldu. Diğer mahallelerimizde oturan vatandaşlarımız da böyle bir düğün salonunun kendi mahallelerine yapılmasını istemeye başladı. Ayrıca Veliköy Mahallemize içerisinde halı saha, basketbol sahası ve çocuk oyun alanı ile piknik alanı olan bir yaşam alanı yapıyoruz. En yakın zamanda hizmete açacağız" dedi.

ÇERKEZKÖY’ÜN ZAMAN KAYBINA TAHAMMÜLÜ YOK
30 Mart 2014 yılında Çerkezköy nüfusunun 112 bin olduğunu, 2019 yılı başında ise tabelada bu rakamın 168-170 bin civarında olmasını beklediklerini ifade eden Akay, "Çerkezköy, Tekirdağ’ın nüfus olarak 3’üncü, seçmen sayısı bakımından ise 2’nci büyük ilçesidir. Türkiye ve Tekirdağ’da nüfus ortalama artış hızı yüzde 3 civarında iken Çerkezköy’de bu yüzde 9 civarındadır. Bu nedenle Çerkezköy’ün kaybedecek, boşa geçirecek zamanı yok" dedi. Çerkezköy’e gerek Devlet yatırımlarının gerekse yerel yönetim yatırımlarının geleceği planlayarak, artarak devam etmesi gerektiğini belirten Akay, "Yatırımların durmaması lazım. Çerkezköy nüfusu her yıl Türkiye ortalamasının üzerinde artan bir ilçe. 45-50 kişilik sınıf mevcutlarının 25-30 kişiye düşmesi lazım. Çerkezköy’ün zaman kaybına tahammülü yok. Günü kurtarmak yerine önümüzdeki 5-10 yılı planlayarak yatırım yapılmalı, projeler geliştirilmeli" dedi.

SÖZLERİMİZİN ARKASINDAYIZ
Yaklaşık 5 yıl önce meydanlarda vatandaşlara ne söz verdiyse yerine getirme gayreti içerisinde olduğunu ve seçim beyannamesinin yüzde 85 oranında gerçekleştiğini kaydeden Akay, Çerkezköy İçme Suyu Hattı yenilenmesi ve Bağlık Viyadüğü Projesi gibi bazı projelerinin de temellerinin kısa sürede atılarak çalışmaların başlayacağını ifade etti. 2014 yılında göreve başladığında Çorlu Suyu taşkını tehdidi ile karşı karşıya kaldıklarını anımsatan Akay, "Göreve geldikten 5-6 ay sonra su taşkını ile karşı karşıya kaldık. Devlet Su İşlerini göreve davet ettik. 2 yıl uğraşmadan sonra Hükümet Caddesi’ndeki köprüyü DSİ yeniden yaptı. Biz de Pazar Yeri’nin arkasında bulunan dere yatağı ile Pınarça Deresi arasında olan 2.5 metre kod farkını ortadan kaldırdık. Şimdi Çorlu Deresi’ni DSİ ıslah edecek, yatırım programına alındıö diye konuştu. Çerkezköy’ün bir başka temel sorununun ise ani su baskınları olduğunu ifade eden Başkanımız Akay, “28-30 kilogram yağışlarla birçok yer sular altında kalıyordu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 7 milyon TL’lik altyapı yatırımları ile bu sorun ortadan kalktı. Çerkezköy2016 ve 2017 yıllarında 50-60 kilogram yağışları görmesine rağmen su baskını yaşamadı" ifadelerini kullandı.

YILDIRIM BEYAZIT MAHALLESİ KÖTÜ KOKULARDAN KURTULDU
 Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin en büyük sorununun Kavak Dere’nin kirliliği olduğunu anımsatan Akay, "Mahalle sakinlerimiz görüntü kirliliği, pis koku ve sivrisineklerden şikayetçiydi. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaklaşık 11,5 milyon TL’lik bir yatırımla Kavak Dere’yi ıslah ettik. Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerini kokudan kurtardık. Dereye kaçak yapılan onlarca kaçak kanalizasyon ve OSB tarafından da 7 kaçak fabrika atığı deşarjı tespit ederek ortadan kaldırdık. Kavak Dere suyunu kanal içine aldık. Dereden artık kokusuz temiz su akar hale geldi" dedi.

DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ
  Sosyal Belediyecilik anlamında son 4 yılda önemli çalışmalara imza atıldığını belirten Akay, "Doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımızın yanında olan bir belediyecilik anlayışı ile hizmet etmeyi amaçladık. Hoş Geldin Bebek Projesi ile vatandaşlarımızın en mutlu günlerinde yanlarında oluyoruz. Kentimize yeni gelen vatandaşlarımıza hoş geldin ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. İhtiyaç sahibi, bakıma muhtaç, yemek yapacak kimsesi olmayan vatandaşlarımıza sıcak yemek dağıtıyoruz. Taziye çadırlarımızla vatandaşlarımızın acılı günlerinde yanlarında oluyoruz. Kandillerde, milli ve dini bayramlarımızda halkımızla bir oluyoruz. Kurban ve Ramazan Bayramlarında mezarlıklarda halkımıza çiçek dağıtıyoruz. Ramazan Aylarında tarihi camilerimize geziler düzenliyoruz. Şehitler diyarı Çanakkale’ye her yıl geziler düzenliyoruz. Mahalle iftarlarında on binlerce vatandaşımızla iftar açıyoruz" dedi.

PINARÇA DERESİ ETRAFI YAŞAM ALANI OLUYOR
  Bir sonraki mahalle evinin Fatih Mahallesi’nde açılacağını sözlerine ekleyen Akay, "Fatih Camii önünden Adnan Kahveci Parkı’na kadar olan dere yatağı boyunca park ve yeşil alan düzenleme çalışması yapıyoruz. İçerisinde çocuk oyun grupları, spor alanları, oturma alanları, yürüyüş yollarının bulunacağı proje tamamlandıktan sonra Kent Park ile bütünleşecek. Vatandaşlarımız Fatih Camii önünden Pazar Yeri’ne kadar ışıl ışıl aydınlatılmış yürüyüş yolunu kullanarak yürüyebilecek. Eğer devlet Su İşleri Pınarça Deresi’nin ıslahını Koca Geçit Mevkii’ne kadar tamamlarsa. Biz de bu projeyi Koca Geçit Mevkii’ne kadar uzatacağız. Eğer onlar ıslahı yapmaz ise 2019’dan sonra biz yapacağız.  Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapımına başlanan Yarı olimpik yüzme havuzunda çalışmalar sürüyor. Burasını da en kısa zamanda tamamlayarak vatandaşlarımızın kullanımına açmayı planlıyoruz. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyemizce kentimizde yapımına başlanan 27 milyon TL’lik Kültür Merkezi projesinin de yılsonuna kadar vatandaşlarımızın hizmetine açılması hedefleniyor. Adnan Kahveci Parkı’nda 1. etap çalışmalarını tamamladığımız Kent Park projesinin 2. etap çalışmaları başladı. Çalışmalar bittiğinde yaklaşık 60 dönümlük yeni bir yaşam alanına kavuşacağız" dedi.