İZMİR'in Çeşme ilçesinin 16 Eylül olan düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü kutlandı.

Kurtuluş Günü kutlamaları, Çeşme çarşısı girişinde, bando eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşüne, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Garnizon Komutanı Vekili Personel Asteğmen Fatih Oruç, CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Çeşme İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Emin Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fethi Açıkel, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike, İYİ Parti Çeşme İlçe Başkanı Volkan Evci, MHP Çeşme İlçe Başkanı Gazi Fildir, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Sedat Mutlu, Belediye Meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden yürüyüşün ardından, Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından da Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Başkan Dalgıç, "Bu mutlu günü bize yaşatan Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi saygı ve sevgi ile anıyorum. İşgalin ülkemizden sonlandırılışının yaklaşık bir asıra yaklaştığı kurtuluşumuzun heyecanını hep ilk günkü gibi hissettiğimiz bu günümüz, Çeşmemiz'in, İzmirimiz'in, ülkemizin kurtuluşunu, özgürlüğümüzü dosta düşmana ilan ettiğimiz gündür" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalar, şiirlerin okunması, Sarı Zeybek Sahne ve Dans Sanatları Derneği'nin halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi. Tören sona erdikten sonra ise, Çeşme Belediyesi önünde bir kokteyl verildi.

Çeşme'nin kurtuluşunun 96. yılı nedeniyle düzenlenecek olan törenler, bugün Çeşme Amfi Tiyatro'daki, Aegean Band ve Ferhat Göçer konseri ile son bulacak.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), ()

FOTOĞRAFLI