ADANA'da Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 99 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, tüm zor şartlara rağmen, büyük zafere giden mücadelenin ilk adımını attığını söyledi.
Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Türk halkının, özgürlük ve demokrasiye muhtaç olduğu dönemde attığı bu büyük adımla, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk temelini attığını belirten Başkan Soner Çetin, "19 Mayıs 1919’da, ülkemizi işgal altından kurtarmak için silah arkadaşlarıyla Samsun’a çıkan ve o günü gençliğe armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı emanete yine gençlerimiz sahip çıkacaktır" dedi.
Ülkenin işgal altında olduğu dönemde, silah arkadaşlarıyla birlikte harekete geçen Mustafa Kemal Atatürk’ün, büyük zaferin ilk adımını Samsun’da attığını vurgulayan Başkan Soner Çetin "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu kararlı mücadeleye çıkarken, din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan, halkına ve özellikle gençliğe güvenerek çıktığı yolda, ülkemizin bugünkü haritasını çizmiş ve çok zor şartlara rağmen, tarihe adını yazdırmıştır. Bizlere düşen görev de, bu kutlu emaneti onurla taşımaktır. Bu günümüzü borçlu olduğumuz Atatürk ve silah arkadaşlarına minnettarız" ifadesini kullandı. 

FOTOĞRAFLI