Ahmet ACAR/DEMRE, () - ANTALYA'nın Demre ilçesine bağlı Çevreli Mahallesi'nde, DSİ 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılacak yağmur suyu kanallarının bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çevreli Mahallesi'nde yapılan toplantıya Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Ak Parti İlçe Başkanı Ünal Arıkan, Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Akbudak, Çevreli Mahallesi Muhtarı Mustafa Dalkara, belediye meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, "Çevreli Mahallesi'ndeki sera üreticileri, geçmişte su baskınlarından çok zarar gördü. Geçen yıl yapımına başlanan 1530 metre uzunluğunda, 5.20 metre çapındaki tünelin yapımında sona geldik. Tünel için 17 milyon 264 bin 721 lira harcama yapıyoruz. Tünelle yağmur suyunu, Üçağız Mahallesi'nde denize akıtacağız. Ancak bunun için tahliye kanalları olması gerekiyor. Bu kanallarda suyu toplayıp, tünele akıtacağız. Bunun için kanalların yapımına başlayacağız. Toplam 6 bin 200 metre kanal yapılacak. Yaklaşık 10 milyon lira daha harcama yapacağız. Kanalların yapımında belki ufak tefek zarar gören, sıkıntı yaşayan vatandaşımız olacak. Ancak şunu bilmenizi istiyorum; kanal projesi ve tünel projesi yaşama geçtiğinde başınızı gece yastığa rahat koyacaksınız. Emeğiniz su baskınında, selde buhar olmayacak. Yeni nesiller de artık rahat edecek. Sorun çıkmazsa kanaların yapımı kasım ayı sonuna kadar tamamlanacak. Bu konuda bize yardımcı olmanızı bekliyoruz" dedi.

Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu da "Demre Belediyesi olarak kanalların yapımından etkilenecek, kanal arazisinden geçerken zarar görecek vatandaşlarımıza her türlü desteği vereceğiz. Kanal ve tünel projesiyle geçmiş yıllarda yaşadığımız sel baskınları sona erecek. Hatırlayın, Çevreli'de yaşanan sel baskınında su altında kalan ürününüzü kayıkla taşımıştınız. Artık bunlar son bulacak" diye konuştu.

Vatandaşlar da projenin bir an önce başlamasını ve yaşama geçirilmesini istedi.

FOTOĞRAFLI