CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, yerel seçimler için Kırkağaç ve Alaşehir ilçelerinde adaylarının kesinleştiğini belirterek, aday belirlerken 4 yöntemi benimseyeceklerini söyledi. Balaban, ön seçim, kamuoyu araştırması, ilçe örgütünün kararı ve il örgütünün kararının alınacağını açıkladı.

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, ilçe başkanları ve kadın kolları ve partililerle birlikte il başkanlığında basın açıklaması yaptı. Tüzük kurultayını değerlendiren Balaban, kurultayda parti içi demokrasinin ön plana çıktığını ifade etti. Balaban, ön seçimin kaldırılmamasına yönelik isteklerinin kurultayda kabul edildiğini belirtip, parti içi demokrasinin güçlendiğini söyledi. Yerel seçimler için çalışmalara başladıklarını ifade eden İl Başkanı Balaban, aday belirlemede 4 yöntemin uygulanacağını duyurdu. Balaban, "Üyelerle ön seçim, kamuoyu araştırması, ilçe örgütünün kararı ve il örgütünün kararı dikkate alınacak. Bu 4 yöntemin ardından Genel Merkez değerlendirip, son kararı Parti Meclisi verecek. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de A, B, C planlarımız var. İlçe başkanlarıyla görüşeceğiz, kadın kolları ve gençlik kollarının ve milletvekillerinin görüşü alınacak. Bu isim belirlendikten sonra da Genel Merkezin onayına sunacağız. Büyükşehirde son sözü kesinlikle Genel Merkez söyleyecek" dedi.

Balaban, Alaşehir'de doktor Ahmet Öküzcüoğlu, Kırkağaç'ta inşaat mühendisi Ozan Şerif İren'i belediye bakan adayı göstereceklerini söyledi.

Nermin UÇTU / MANİSA, ()

FOTOĞRAF