CHP'li Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Belediye Başkanı Ünal Baysan ile Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi Belediye Başkanı Emen Halebak, milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etti.


Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, 24 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için bugün görevinden istifa etti. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç'a istifasını sunan Ünal Baysan, "Burada dört dönemdir belediye başkanlığı görevini yapıyorum. Artık siyasi hayatımda başka bir yoldan devam etmek istiyorum. Bunun içinde 24  Haziran'da yapılacak olan milletvekili seçimlerinde aday adaylığımı açıklıyor ve belediye başkanlığı görevimdin istifa ediyorum" dedi.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, milletvekili aday adayı olabilmek için istifa dilekçesini Kaymakam Mustafa Kaya'ya sundu.
İlk kez 18 Nisan 1999 yılında Belediye Başkanı seçilen Halebak, daha sonra 2004, 2009 ve 2014 yıllarında gerçekleştirilen seçimlerde Belediye Başkanı olmuştu. Görevinden istifa eden Halebak, personel ile vedalaştıktan sonra belediyeden ayrıldı.