CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vererek, Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nin tam anlamıyla ne zaman faaliyete geçeceğini sordu.

İzmir'in Bornova ilçesinde inşa edilecek 200 yataklı yeni hastane yapılması için 2015 yılında Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nin boşaltılmasına ve yıkımına karar verildi. 1996 yılında açılan ve 19 yıl sonra 2015 yılında yeni hastane yapımı için yıkılan Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nin şuan poliklinikleri hizmet veriyor. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nin tam anlamıyla ne zaman faaliyete geçeceğine ilişkin Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, hastanenin en kısa sürede faaliyete geçmesi gerektiğini belirterek, "2015 yılında konunun paydaşlarına danışılmadan, tartışılmadan 'acil boşaltılsın' çağrısıyla faaliyeti durdurulan Türkan Özilhan Devlet Hastanesi, aradan üç yıl geçmesine rağmen faaliyete geçemedi. Şuan sadece poliklinikler hizmet veriyor. Ancak başta acil servisi olmak üzere diğer birimler hizmete açılmadı. Ne zaman açılacağı da belli değil. Türkan Özilhan Devlet Hastanesi, Bornova bölgesinin ve Ege Üniversitesi Hastanesi'nin yükünü önemli ölçüde hafifletiyordu. Hastane faaliyette olmadığı için Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'nde ve diğer birimlerinde ciddi bir yoğunluk oluşuyor. Doktorlar ve diğer hastane personeli de bu yoğunluk içinde tüm hastalara yetişmeye çalışıyor. Sayın Bakan, Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nin üç yıldır devam eden mağduriyetin giderilmesi ve bir an önce faaliyete geçmesi için konuya el atmalıdır. Bornova ve İzmir halkı hastanelerine yeniden kavuşmayı dört gözle bekliyor" dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şu soruları yöneltti:

"İzmir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nde şu anda kaç birim faaliyet göstermektedir? Faaliyette olmayan birimler ve bölümler hangileridir? Hastanede bugün için hangi görevde kaç kişi görev yapmaktadır? Acil bölümü ne zaman faaliyete geçecektir? Hastane tüm birimleriyle ne zaman faaliyete geçecektir? Hastane faaliyete geçtiğinde bunun toplam maliyeti ne olacaktır?"

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI