Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, () - MERSİN'de yaşayanların 'Çiçek Pasajı' olarak bildiği Gökçay Kapalı İş Merkezi'ndeki yenileme çalışmalarında sona gelindi. Pasaj 1 ay sonra yepyeni yüzü ile müşterilerini ağırlayacak.
Vali Ali İhsan Su ile Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, iş merkezindeki 5.5 milyon TL proje bedelli yenileme çalışmalarını inceledi. Esnaflarla sohbet edip proje yetkililerinden bilgi alan Vali Su, basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise, "Pasaja 7-8 ay önce eski Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ile beraber gelmiştik. O zaman çok kötü bir durumdaydı. Vatandaşlarımız, buradaki esnafımız şikayet ediyorlardı. 'Bir proje yaparak burayı güzelliştirelim' dedik ve projeyi hazırladık. Lütfi Elvan bakanımız hemen parasını da gönderdi ve burayı yeniden imar ediyoruz. Çiçek Pasajı'nı çiçek gibi bir hale, bir cazibe merkezi haline getiriyoruz" dedi.
Çalışmalarda sona gelindiğini aktaran Vali Su, "Üst çatı kaplamalarından tutun da orta meydanın düzenlenmesi, elektrik tesisatından yer üstü düzenlemelerine kadar hepsini gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 5.5 milyon liralık ödenek tahsis edilmişti. Hemen hemen işin büyük kısmı tamamlandı. İnşallah 1 ay sonra tamamen bitmiş olacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI