ANTALYA, () - KIRSAL kalkınmayı destekler projelerle çiftçilerin yüzünü güldüren Konyaaltı Belediyesi, şimdi de örtü altı domates yetiştiriciliği yapan çiftçilerin ilaç maliyetini yüzde 80 azaltacak projeyi hayata geçiriyor.

Doyran Yaylası'nda 350 dekar alanda örtü altı domates yetiştiriciliği yapan çiftçiler, hastalık ve zararlı mücadelesi için yıllık ortalama 525 bin lira harcıyor. Bu maliyetin 280 bin TL'lik kısmını Tuta Absoluta zararlısına karşı yapılan mücadele oluşturuyor. Konyaaltı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün açıkladığı bu maliyet tablosunu aşağıya çekmeyi amaçlayan Konyaaltı Belediyesi, yeni bir projeye imza attı.

Konyaaltı Belediyesi ilk olarak Konyaaltı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle Doyran Mahallesi'nde çiftçiler için eğitim semineri düzenledi. Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz ve Konyaaltı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Canan Otruş, beraberindeki teknik ekiple birlikte Tuta Absoluta zararlısına karşı mücadelede maliyeti yüzde 80 azaltan biyoteknik yöntemini anlattı.

Belediye Başkan Yardımcısı Gürbüz, Konyaaltı Belediyesi olarak kırsal kalkınmayı destekler birçok projeye imza attıklarını söyledi. Bunlardan son olarak Çandır fasülyesi yetiştiriliciliği olduğunu dile getiren Mustafa Gürbüz, bu projeyle bölgede yetiştirilen fasülyeyi ülke geneline tanıtarak üreticilere destek olmayı amaçladıklarını söyledi. Şimdi ise Doyran Yaylası'nda 350 dekar alanda örtü altı domates yetiştiriciliği yapan 112 çiftçinin hastalık ve zararlı mücadelesi için yaptığı harcamayı yüzde 80 ölçüde düşürmek istediklerini aktaran Gürbüz, bunun için ilk olarak seralarda uygulanan biyoteknik yöntemi için eğitim semineri düzenlediklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI