TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, BM Genel Kurulu tarafından 22 Mart 1993 yılında ilan edilen “Dünya Su Günü” nedeniyle yaptığı açıklamada, “Doğal kaynaklarımızdan olan su, sürekli bir döngü içerisinde ve yaşamın vazgeçilmezlerindendir” vurgusu yaptı.
Doğal kaynaklardan olan suyun, sürekli bir döngü içerisinde ve yaşamın vazgeçilmezlerinden olduğuna dikkati çeken Doğan “Bütün canlıların yaşamı için temel madde olma özelliği taşırken, su; insan ve doğa ilişkisinin de en önemli belirleyenlerinden birisidir. En küçük canlı organizmadan en büyük canlı varlığa kadar, bütün biyolojik yaşamı ve bütün insan faaliyetlerini ayakta tutan sudur” dedi. 
TÜRKİYE’DE TATLI SU KAYNAKLARI KIT
Türkiye’nin de su kaynaklarının kıt olduğu Akdeniz ve Ortadoğu Bölgesi'nde yer aldığını belirten Kenan Doğan şöyle konuştu:
"Yüzeysel akımlar yıllar itibariyle farklılıklar göstermektedir. Meteorolojik olaylara bağlı olarak değişen su miktarları; yaz dönemini kurak, kış dönemini ıslak dönem olarak geçiştirmektedir “Kişi başına düşen yıllık kullanılabilir su miktarı 10.000 m3’ten fazla olan ülkeler su zengini, 1.000 m3’ten az olan ülkeler ise su fakiri olarak kabul edilmektedir. Ülkemizde kişi başına düşen kullanılabilir su miktarı 1.500 m3 civarında olup, ülkemiz “su kısıtı” bulunan ülkeler arasında yer almaktadır. Türkiye istatistik kurumu (Tüik) verilerine göre nüfusumuzun 2030 yılında 100 milyona ulaşacağı öngörülmektedir. Bu durumda kişi başına düşen kullanılabilir su miktarımız 1.120 m3 civarında olacaktır. Ve gün geçtikçe suyun önemi ülkemizde daha da hissedilebilir bir duruma gelecektir."

FOTOĞRAFLI