Namık Kemal KILINÇ/ISPARTA, () - ÇOCUK İstismarıyla Mücadele ve Çocuk Haklarını Koruma Derneği (ÇocukÇa) tarafından Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde seminer verdi.

ÇocukÇa Derneği tarafından Şarkikaraağaç'ta verilen seminere ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Seminerde konuşan Dernek Başkanı Buğra Kağan Oğuz, ÇocukÇa Derneği'nin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Derneğin temel amacının halkı çocuk istismarı konusunda bilinçlendirmek ve önleme çalışmaları konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu vurgulayan Oğuz, "Biliyoruz ki her şey eğitimden geçiyor. Bilgili insan vatana, millete faydalı insandır. Bugün dünyanın kanayan yarası olan çocuk istismarı konusunda ailelerimizin bilgilenmesi ve çocuklarını koruması da hem toplumumuz hem de geleceğimiz için son derece önemlidir. Zira bizleri muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak olanlar yarınlarımız olan çocuklarımızdır. Çocuklarımızın korunması ve geleceğe tertemiz hazırlanması için, ülkemizin refahı için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Psikolog Ali Şimşek ise çocuk istismarı hakkında katılımcılara sunum yaptı. Çocuklara yönelik istismarın türleri ve nedenleri, istismarın önlenmesi konusunda ailelere düşen görevleri anlatan Şimşek, katılımcıların sorularını da yanıtladı.

FOTOĞRAFLI