KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde belediye tarafından düzenlenen park etkinliklerinde çocuklar gönüllerince eğleniyor.

Etkinliklerde, Lüleburgaz Belediyesi vizyonu ve misyonu çerçevesinde kentte yaşayan çocukların bilim ve sanata yönelimlerini sağlayarak, geleceğimiz olan çocuklarımıza yerli yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarını tanıtarak, çevre ve doğal kaynakların korunması bilincini oluşturmak amacıyla hologram atölyesi, balondan füze yapım atölyesi, el kopter atölyesi, renkli rüzgar gülü atölye etkinlikleri gerçekleştiriliyor.  Etkinliklerde yapılacak çalışmalarla, çocukların düş gücünü ve yaratıcılıklarını geliştirerek eleştirisel düşünme yeteneğinin gelişmesine katkıda bulunmak, problem çözmek, işbirliği yapmak, sosyal ilişkiler oluşturmak, iletişim kurmak, çevresindeki insanları tanımak, anlamak, empati  kurmak, uyum sağlamak, hayal kurmak, paylaşmak, zihinsel ve fiziksel becerilerini arttırmak hedefleniyor.

Ayrıca oyunlarla ve nesne dönüşüm çalışmalarıyla yaratıcı drama etkinliği, geri dönüşüm malzemelerinden kukla yapımı, rol oynama, doğaçlama, hareket, vücut çalışması, geri dönüşüm malzemesinden kukla yapımı, yüz boyama ve balon dağıtımı gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor. Lüleburgaz Belediyesinin düzenlediği park etkinlikleri 20 Eylül tarihinde zafer Parkında yapılacak etkinlikten sonra sona erecek.