Karşıyaka Belediyesi tarafından, çocuklara kentin yönetiminde söz hakkı tanımak ve hayallerini gerçeğe dönüştürmek amacıyla hayata geçirilen “Bu Yaz, Karşıyaka Hayalini Yaz” uygulaması büyük ilgi gördü. Yüzlerce çocuk spor, eğlence ve eğitim gibi farklı alanlarındaki isteklerini kağıda dökerek belediyeye ulaştırdı. Başkan Akpınar, “Her şey geleceğimizin teminatı çocuklarımız için. Onların hayallerindeki kenti oluşturmak adına var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Geçtiğimiz ay başlatılan “Bu Yaz, Karşıyaka Hayalini Yaz” uygulamasına ilk etapta Karşıyaka Belediyesi’nin yaz okulları, kursları ve eğitim birimlerine kayıtlı bin 500 çocuk ve genç dahil edildi. Öğrencilerden, sosyal sorumluluk bilinciyle Karşıyaka için hayal kurmaları ve proje oluşturmaları istendi. Hayallerini Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve ekibi ile paylaşma fırsatı bulan çocuk ve gençler, uygulamaya büyük ilgi gösterdi. Kısa sürede yaklaşık 850 öğrenci; çevreden sanata, spordan eğitime kadar farklı alanlardaki istek ve önerileri içeren mektuplar yazdı.
Yeşil bir kent, büyük parklar
Daha az beton-daha yeşil bir çevre, güneş enerjisi kullanımının yaygınlaştırılması, kütüphanelerin artırılması gibi talepleriyle dikkat çeken çocuklar; yüzme havuzu gibi spor tesislerinin de artırılmasını istedi. Ayrıca; okul binalarının güzelleştirilmesi, sınıflarda bilgisayar, akıllı tahta ve projeksiyon cihazı gibi donanımların bulunması, her öğrenciye tablet dağıtılması, eğlenceli ve büyük parklar yaratılması, yabancı dil eğitimi için destek sağlanması, yurt dışı gezileri organize edilmesi, ünlü sanatçı ve sporcuların katılımıyla ücretsiz söyleşiler düzenlemesi de en çok vurgulanan istekler arasında yer aldı.
‘Karşıyaka’nın küçük başkanları’
Mektupları tek tek okuduğunu ve değerlendirme sürecini başlattıklarını belirten Başkan Akpınar, “Çocuklarımızı, Karşıyaka’nın küçük başkanları olarak görüyor, istek ve düşüncelerine büyük önem veriyoruz. Bu kenti birlikte yönetiyoruz. Mektuplarını uzman bir kurul ile değerlendirmeye başladık. Yasal imkan ve gücümüz çerçevesinde uygulanabilir olanları belirleyerek, önem sırasına göre tek tek hayata geçireceğiz. Seçilen projelerin sahipleri, uygulama aşamasında yapım ekibinin içinde yer alacak. İlk değerlendirmemizin sonuçlarını da 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde paylaşacağız. İlerleyen süreçte muhtarlıklar aracılığıyla ilçemiz geneline yayacağımız bu uygulamanın diğer kentlere de örnek olmasını diliyoruz” diye konuştu.