Ahmet DAĞLI/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da yapımı süren Değirmenayvalı Barajı, su tutmaya başladı.

Afyonkarahisar'da yapımı süren Değirmenayvalı Barajı ve Sulaması Projesi inşaatında yüzde 66 seviyesine ulaşılırken, gövde dolgusu tamamlandı. Projenin sulama kısmıyla birlikte bu yılsonuna kadar tamamlanarak 1430 dekar zirai araziyi suyla buluşturması planlanıyor. Bu çerçevede 14 bin 702 metreküp kazı yapılarak, barajın gövdesinde 288 bin 891 metreküp dolgu yapıldı. Bu çalışmalarla gövde imalatı tamamlanan barajda önemli bir eşik aşılarak su tutma işlemine başlandı.

Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen ve yüzde 66 seviyesinde olan projenin, sulama şebekesinin ve barajın kalan imalatlarının bu yılsonuna kadar tamamlanarak hizmete alınması hedefleniyor. Yaklaşık 15 milyon lira yatırım bedeliyle inşa edilen proje sayesinde bölge çiftçisinin sulama alanından dekar başına 1100 lira ilave gelir elde etmesi ve dolayısıyla ülke ekonomisine yıllık 1.5 milyon liranın üzerinde katkı sağlanması planlanıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın tarihinde görmediği yatırımları son 15 yılda aldığını belirterek, "Afyonkarahisar'ımız için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Afyonkarahisar'da sulanabilecek ne kadar arazi varsa hepsi sulanacak. Arazilerin suyla buluşmasıyla birlikte bölge halkı ekonomik olarak rahatlayacak ve ekonomik sıkıntılardan kaynaklanan büyükşehirlere göç önlenecek. En son 15 yıl önce Afyonkarahisar'a gelen birisi bugün bu şehre geldiğinde tanıyamaz. Her alanda yatırımlara doyan Afyonkarahisar yollarıyla, otelleriyle, hastaneleriyle 5 yıldızlı bir şehir oldu. Bu dönüşüm bundan sonra da sürecek. Ben bunun takipçisi olacağım" dedi.

FOTOĞRAFLI