Vahit İŞBAŞARAN/DEMİRKÖY(Kırklareli),()-KIRKLARELİ’nin Demirköy ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından, ilçe sınırları içerisinde sahipsiz köpek hayvanları için köpek kulübeleri oluşturulup beslenme ihtiyaçları karşılanıyor.

Demirköy Belediyesi, ilçede sahipsiz ve başıboş gezen köpeklerin barınabileceği hayvan kulübeleri yaptırdı. Başıboş sokaklarda gezen köpeklerin de kendilerine özel bir sığınacağı mekânları oldu.
Belediye Başkanı Muhlis Kaya, insan ve çevre sağlığını benimseyerek ilçede sahipsiz ve başıboş gezen köpekler için yapılan kulübelerle çevre ve hayvan sağlığına önemli bir katkı sağladığını ifade etti. Başkan Yavuz, yapılan kulübelerin sahipsiz hayvanlar için bir umut olduğunu ifade etti.

Başkan Yavuz, yaptığı açıklamada, "İlçemizde başıboş gezen sahipsiz ve terk edilen hayvanlar yıllardır bir sorun haline gelmişti. Bizde Demirköy Belediyesi olarak bu sorununun çözümü noktasında kulübeler yaptırdık. Burada ilk etapta yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarını karşılıyoruz.  Barınakta köpeklerin aşılanması ve küpe takılması da yapılacak. Zabıta Müdürlüğümüz, sokak hayvanlarının sağlıklı olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri için koruyucu önlemleri alarak, ilçe halkı için sahipsiz hayvanların bir tehlike unsuru olmasının önlenmesi amacıyla çalışmalar yapmaktayız” dedi.