Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, () - ANTALYA'nın Kumluca ilçesine bağlı Mavikent Mahallesi'ndeki denizciler, mahallenin içinden geçen Yapraklı Deresi üzerinde bulunan tekne çekme yerinin denize bağlandığı alandaki dalgakıranın uzatılmasını istedi.

Mavikentli denizciler her fırtınalı havada, Yapraklı Deresi üzerindeki tekne çekme yerinin denizle bağlandığı noktanın çakıl ve kumlarla dolduğunu belirterek, yaklaşık 200 teknenin bulunduğu tekne yerini özellikle kış mevsiminde uzun süre kullanamadıklarından yakındı.

Mavikent Mahalle Muhtarı Adem Karataç, "Yapraklı Deresi'nin denizle buluştuğu alan DSİ tarafından ıslah edilerek tekne bağlama ve çekme yeri haline dönüştürüldü. Bölgemizde başka profesyonel anlamda tekne çekme yerimiz olmadığı için Mavikentli deniz severlerimiz burayı kullanmak zorunda. Ama kış gelince lagün haline gelen Yapraklı Deresi'nin denizle buluştuğu alan fırtınanın da etkisiyle kum ve çakıllarla doluyor. Tekneler bu alandan geçemiyor. Çünkü teknelerin altı kum ve çakıllara dokunuyor. Sağ olsun DSİ yetkilileri gelip kum ve çakılları temizliyor. Burayı temizleyecek makineler Antalya merkezinde bulunuyor. Temizlendikten sonra en fazla bir ay temiz kalıyor. Biz de ayda bir de olsa DSİ yetkililerine 'Makineyi gönderin bizim deniz ağzı yine kum doldu' demekten utanıyoruz. Bunun tek çözümü var. Derenin denizle buluştuğu alandaki dalgakıranın biraz daha uzatılmasını ve kum ve çakılların dere ağzını doldurmasının engellenmesini istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI