DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, kamyon ve TIR'ların şehir merkezinde düzensiz parklanmasının önüne geçmek ve kent trafiğini rahatlamak amacı ile hayata geçirdiği kamyon ve TIR parkı projesinde sona yaklaştı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Bozburun Mahallesi'nde yaptırdığı kamyon ve TIR parkı projesinin tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. Proje ile şehir merkezinde düzensiz parklanmaya neden olan, gerek kötü görüntüsü gerekse sıkışıklığa meydan vermesi nedeni ile kent trafiğini olumsuz yönde etkileyen TIR ve kamyonlar, düzenli bir park alanına sahip olacak. Düzenli parklanmanın yanında yol kenarlarında gecelemek zorunda kalan kamyon ve TIR şoförleri için de çeşitli sosyal alanların yer alacağı tesisten de hizmet alabilecek kamyon ve TIR şoförleri, güvenlik ve konfor açısından da rahata kavuşacak. Bozburun Mahallesinde yaklaşık 45 dönüm arazi içerisinde yapılan park, 99 TIR, 60 kamyon ve 49 otomobil kapasiteli olacak. Bodrum ve zemin kat olmak üzere 1350 metrekare kapalı alanı olacak tesis, toplamda 2 bin 278 metrekare alana kuruldu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, sona yaklaştıkları projeyle kamyon ve TIR'ların şehir merkezinde oluşturdukları düzensiz parklanmaların artık tarihe karışacağını belirterek, "Kamyon ve tır parkı ile Denizli'nin ihtiyacı olan bir projeyi daha tamamlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ağır vasıta araçların kent merkezinde parklanması gerek görüntü, gerekse trafiği olumsuz etkileme anlamında olumsuzluk yaratıyordu. Yol kenarında konaklamak zorunda kalan veya park edecek yer bulamayan şoför esnafımız da bundan şikayetçiydi. Denizli'de artık bu sorun olmayacak. Kamyon ve tır parkı ile şoför esnafımız hem sosyal tesise kavuşacak hem de güvenli bir alanda konaklama imkanına kavuşacak" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, ()

FOTOĞRAF