MERSİN, () - MERSİN'de düzenlenen 'Nitelikli Din Hizmeti Çalıştayı'nda, birlikte hareket etmenin verilecek din hizmetlerinin standartını artıracağı vurgulandı.
İl Müftülüğü ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) İslami İlimler Fakültesi ortaklığında Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde düzenlenen çalıştaya; İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, MEÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya, Gençlik ve Spor İl Müdürvekili Osman Yıldızbakan, STK temsilcileri ve kanaat önderleri katıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın faaliyetlerine ilişkin bilgiler veren İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, "Tüm kurum, kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri olarak birlikte hareket edersek, daha verimli hizmetler yapacağımıza inanıyorum. Ülkemizde bulunan binlerce kurum, dernek ve vakıf var. Hepsinin de çabası nitelikli bir birey, bu memlekete faydalı insanlar yetiştirmektir. Bireyler olarak hepimiz bu toplumda bir ve beraber olarak yaşıyoruz. Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir. O azalardan biri rahatsız olduğu zaman bütün vücut rahatsız olur. İslam kardeşlik hukuku,  ihtiyaç duyulması halinde birbirimize maddi ve manevi bütün destekleri sağlamamızı zorunlu kılar. Her birimiz elimizden gelen maddi ve manevi unsurlarımızı toplumdaki olumsuzlukları gidermek için çalışmalıyız. Birliğimizi, beraberliğimizi korumak zorundayız" dedi.
Prof. Dr. Erdal Baykan ise çalıştay ile eksik bırakılan noktaların tespit edileceğini ve bu eksikliklerin giderilmesi için adımlar atılacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI