Tahsin BAYTAR/DİNAR, () - ÇİNLİ lokomotif üreticisi firma temsilcileri Dinar'da faaliyet gösteren vagon üreticisi firmayı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunurken, ortak lokomotif üretimi yapma konusunda prensip anlaşmasına vardı.

Hibrit ve dizel lokomotif üretimi yaparak dünyaya pazarlayan firmanın Pazarlama Müdürü Tiger Lee, Tamir ve Satış Sonrası Destek Supervisoru Li Jun, Türkiye Pazarlama Müdürü Fu Li ve Pazarlama Müdür Asistanı Fang Guiming'dan oluşan heyet Dinar'a gelerek vagon üreticisi firmanın tesisini ziyaret etti. Yapılan görüşmede Dinar'da ortak lokomotif üretimi yapılarak, Türkiye ve Avrupa piyasasına pazarlanması yönünde prensip anlaşması yapıldı.

Firmanın Pazarlama Müdürü Tiger Lee, Çin'in Ziyang şehrinde 1 milyon 700 bin metrekarelik alanda 200 bin kişilik çalışanla tüm dünyaya lokomotif, hızlı tren, metro gibi raylı sistemler için çeken araçlar ürettiklerini söyledi. Vietnam, Türkmenistan, Kazakistan gibi ülkelerde lokomotifleri üretip dünyanın 25 ülkesine ihraç ettiklerini anlatan Tiger Lee, yaptıkları ön incelemeler sonucu Türkiye'de de lokomotif üretme kararı aldıklarını aktardı.

Dinarlı firmanın yönetim kurulu ve Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar da "Dinar hem karayolu hem de demiryolu açısından çok önemli bir noktada bulunuyor. Ayrıca hava ve deniz yollarına da çok yakın. Firma yetkilileri fabrika sahamızı inceledi ve çok memnun kaldı. Kendileriyle son teknoloji lokomotifler üretip ülkemize katma değer sağlamak istiyoruz. Umarım Dinar'ımıza ve ülkemize hayırlı olur" dedi.

FOTOĞRAFLI