Tahsin BAYTAR/DİNAR, () - AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Dinar'daki ilk tören Hükümet Konağı önünde yapıldı. Törene, Kaymakam Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Saffet Acar, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Serkan Ateş, İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Küpeli, İlçe Müftüsü Şahin Yaşar, ilçe protokolü, şehit aileleri, gaziler ve vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Protokol ve törene katılanlar daha sonra Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Temsilciliğini ziyaret etti. Ardından da asri mezarlıkta Çanakkale'de şehidi Mehmet Çavuş ile diğer şehitlerin kabirlerine ziyarette bulunuldu ve dualar edildi.

Program Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan törenle devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Temsilcisi Hasan Ceylan ile Jandarma Astsubay Çavuş Berkay Yıldırım yaptı.

Çanakkale Şehitliğinde çekimleri gerçekleştirilen Çanakkale Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ile Dinar İmam Hatip Lisesi'nin ortaklaşa hazırladığı videonun gösterildiği programda Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal'ın oğlu Samet, babasına mektup okudu. Öğrencilerin türkü, ilahi ve şiir sunumlarının ardından ödül töreniyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI