CHP İzmir milletvekili aday adayı, DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko seçim çalışmaları kapsamında Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) İzmir 3. Bölge Temsilciliğini ziyaret etti. Türk-İş’e bağlı sendikaların temsilcileri Kani Beko’ya destek açıklaması yaptı.

Ziyarette Kani Beko’yu Türk-İş İzmir Temsilcisi Süleyman Yıldırım ve şube temsilcileri karşıladı. Beko’yu aday adayı olduğu için tebrik eden Yıldırım, "Şimdiden başarılar diliyorum. Konfederasyonlarımız farklı olsa da içimizden gelen bir isim, işçilerin sorunlarını bilen, İzmir’in ve Türkiye’nin sorunlarını bilen bir ağabeyimiz. Umarız başarılı olur. Bizim de mecliste arayıp derdimizi anlatabileceğimiz birisi olur" diye konuştu. Tabanda bazı ayrışmaların olduğunu söyleyen Yıldırım, “Bu ayrışma konfederasyonlar arasında olacak diye bir şey yok. Ergün Atalay ve Kani Beko ağabeylerimiz birbirlerini severler ve sayarlar. Herkes de birbirinin sorunlarını bilir. Biz de Kani ağabeyimize her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

"HAPİSHANELERDE 70 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ VAR"

Kani Beko, iki konfederasyonun da amacının işçinin ekmeğini artırmak olduğunu belirterek, işsiz sayısının 6 milyonu geçtiğni, çalışanlar açlık ve yoksulluk sınırının altında ücretlere iş yaptığını, Taşerona kadro sözü verilip, ayrımcılık uygulandığını öne sürerek, "İşçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri alınmadığı için yılda 2 binin üzerinde işçi yaşamını kaybediyor. Emekliler asgari ücretin bile altında bir emekli maaşıyla açlığa mahkum ediliyor. Hapishanelerde 70 binin üzerinde öğrenci var. Üniversiteler susturulmuş, emeği, barışı, demokrasiyi savunan akademisyenler kürsülerden uzaklaştırılmış. Kısacası laik, demokratik, sosyal hukuk devleti büyük bir yıkımla karşı karşıya. Ülkemiz felaketin eşiğindeyken yıllardır iş yerlerinde, direnişlerde, meydanlarda sürdürdüğümüz emek, barış, demokrasi, adalet mücadelemizi TBMM çatısı altında sürdürmemiz önerildi" dedi.

İZMİR, ()

FOTOĞRAF