Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ()-KIRKLARELİ Devlet Hastanesi'nde, açılan 'Diyabet Eğitim Sertifikalı Eğitim Programı'nın ilk mezunları sertifikalarını düzenlenen törenle verildi.

Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, "Hemşireliği diyabet hemşireliği temel eğitim programının amacı, diyabet ekibi içinde profesyonel rol ve sorumluluk alabilen, diyabetin tanılanması, tedavisi, bakımı ve izlenmesinden sorumlu, diyabetli bireyi, ailesini ve çevresindeki bireyleri hastalığın yönetimi konusunda eğitebilen yetkin hemşireler yetiştirmektir. 04.02.2014 tarihli ve 28903 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği kapsamında, Türkiye'de 4'üncüi l olarak Diyabet Eğitim Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı yetki belgesini alan hastanemizde bir ay süre ile  'Diyabet Eğitim Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı'nın ilki başarıyla tamamlanmıştır" dedi.

Düzenlenen törenle, Uzunköprü Devlet Hastanesi'nden Sümeyye Dedeoğlu, Çorum Devlet Hastanesi'nden Bilge Arslan, Çerkezköy Devlet Hastanesi'nden Aydan Yüksel ve Kırklareli Devlet Hastanesi'nden Fatma Girdi'ye İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit tarafından sertifikaları verildi.