Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, () - ANTALYA'da bir grup doktor, TBMM'de görüşülmeye başlanan 'Sağlıkta Şiddet Yasası'nı eleştirdi. Doktorlar, yasa tasarısının mevcut haliyle tüm hekimleri tehdit ettiğini kaydetti.

İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen Antalya Tabip Odası'na bağlı bir grup doktor, TBMM'de görüşülmeye başlanan ve 'Sağlıkta Şiddet Yasası' olarak bilinen torba yasaya tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Antalya Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Naci İşoğlu, kanun teklifinin 5'inci maddesini 'bedelli hekimlik' olarak değerlendirdi. İşoğlu, "TBMM'nin gündemindeki bu kanun teklifi sadece KHK'larla kamudan ihraç edilmiş ya da güvenlik soruşturması nedeniyle ataması yapılmamış hekimleri değil, hepimizi tehdit ediyor" dedi.

Sorunun sadece hekimlerin sorunu olmadığını kaydeden İşoğlu, binlerce hekimin çalışmasını engelleyerek halkın sağlığa ulaşımını engelleyen önemli bir karar olduğunu kaydetti. İşoğlu, "Mecliste görüşülen bu yasa teklifinin bazı maddeleri değiştirilmiş olsa da özünden uzaklaşmadığı gibi hiç de kabul edemeyeceğimiz, neredeyse 'bedelli hekimlik' olarak adlandırabileceğimiz düzenlemeyle karşı karşıya bırakacak duruma getirilmiştir. Teklifin yeni haliyle yasalaşması, durumu içinden çıkılamaz hale getirmiştir" dedi. İşoğlu, "İyi bir sağlık ortamı için sağlık hizmeti sunan hekimler ve hizmetten yararlananlar olarak birlikte karşı çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI