Süleyman EKİN/ANTALYA, () - ANTALYA'da, 'rüşvet', 'resmi belgede sahtecilik', 'nitelikli dolandırıcılık' operasyonunda gözaltına alınan 2 muhtar ile nüfus müdürlüğünde görevli 3 memurun da aralarında bulunduğu 9 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, para karşılığında sahte belgelerle vekâlet vermek suretiyle gayrimenkul satışı yapıp haksız kazanç sağladığı belirlenen şüphelilere yönelik geçen perşembe günü eşzamanlı operasyon yaptı. Operasyonda, muhtarlar L.H.A. ve O.A. ile nüfus müdürlüklerinde görevli Y.A., Z.T., A.Y. ile sahte belgelerle para karşılığı işlem yaptırdığı tespit edilen S.A., T.Y., M.A. ve M.Ö. gözaltına alındı. 'Rüşvet', 'resmi belgede sahtecilik', 'nitelikli dolandırıcılık' suçlaması yöneltilen şüpheliler, sorguları için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2'si savcılık sorgularının arından serbest bırakılırken, diğerleri tutuklanma istemiyle sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. 6 şüpheli tutuklandı, biri de sağlık sorunlarından dolayı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HAKLARINDAKİ İDDİALAR

Şüphelilerin, öğrencilerin istedikleri okula kaydedilebilmeleri için adreslerinde değişiklik yaptıkları, başka kişiler adına çipli kimlik kartı düzenledikleri, noterden sahte kimlik kartlarıyla kendileri veya irtibatlı oldukları kişiler adına vekalet vererek gayrimenkul satışı yapıp haksız kazanç sağladıkları, Türkiye'de vefat eden yabancı uyruklular adına da sahte evrak düzenledikleri öne sürüldü.