Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da poligon işletmecisi Hakan Kumartaşlı, silahlarla düğünde havaya ateş açanları poligona davet etti.
Afyonkarahisar'da poligon işleten Hakan Kumartaşlı, düğünlerde silahlarla havaya ateş açılmasını önlemek amacıyla 2 yıl önce güvenlik güçleriyle birlikte 'Düğün eviniz yas evine dönmesin' projesi başlattıklarını söyledi. Bireysel silahlanmanın da önüne geçilmesini hedefledikleri projeye ilişkin çalışmalarının devam ettiğini aktaran Kumartaşlı, "Ama ilimizde son zamanlarda düğünlerden acı haberler gelmektedir. Biz her zaman söylüyoruz. İnsan canı her şeyden önemlidir. Düğünde keyfimiz yüzünden yaptığımız hareketlerden dolayı masum insanlar ölüyor. Amacımız poligonlara bu insanları çekerek güvenli bir ortamda atış yapmalarını sağlamak. Kimseye zarar vermeden acı olayları engellemektir" dedi.
'EĞİTİM ÇOCUK YAŞTA VERİLMELİDİR'
Düğün sahibine jest yaptığını düşünenlerin tabanca ve tüfeklerle havaya ateş atmasının yanlış olduğunu vurgulayan Hakan Kumartaşlı, "Bu kültür ve eğitim sistemiyle alakalı. Bunun yanlış olduğunun okullarda çocuklara öğretilmesi gerekir. Aslında bu eğitim çocuk yaşta verilmelidir. Silahla ateş açmanın güvenli ortamda, poligonlarda yapılması gerektiğini öğretmek gerekir. Düğünlerde kesinlikle silah atılmasına karşıyız. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor" diye konuştu.
MERMİ İSTİKAKI 1000'E ÇIKARILDI
Son günlerde yapılan yasa değişikliğiyle silah sahibi olanların mermi istihkakının 200'den 1000'e çıkarıldığına da dikkat çeken Kumartaşlı, şöyle dedi:
"1000 adet çok ciddi bir rakam. Zaten 200 adedin önüne geçemezken şu an 1000 adet mermi verildi vatandaşa. Millet zaten 1000 adeti fazlasıyla atıyor dışarıda. Sadece attığını da düşünmüyorum. Ticarete de dönüştüren var. Kullanmayanlar maalesef satıyor. Karaborsaya da düştü. Bence bunlar denetim altına alınmalı. Verilen bu mermilerin kişilere nerede kullandığına dair ispatı gerekli. Poligonlara gelsinler, burada ateş etsinler ve biz de ona göre raporlarını verelim. Bir yıl içerisinde kullandıkları mermiyi belgelendirsinler. Yani dışarıda satmadıkları ve atmadıklarına dahil. Biz bunu dile getiriyoruz. Ama henüz bir çözüm bulamadık. Hızlı şekilde önüne geçilmeli."

FOTOĞRAFLI