KAHRAMANMARAŞ'ın, tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmak için çalışan Dulkadiroğlu Belediyesi, şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin rahat gezebilmesi ve bilgilenmesi için 'GEZEDE' isimli mobil uygulama çıkardı.
Tarihi konakları restore ederek müze haline getiren Dulkadiroğlu Belediyesi, bu çalışmaların tanıtımını doğru ve verimli bir şekilde yapmak için GEZEDE isimli mobil uygulama geliştirdi. Kenti doğru bir şekilde tanımak ve gezilmesi gereken yerleri kısa yoldan öğrenmek isteyen yerli ve yabancı turistlere yönelik yapılan uygulama, Android ve IOS tabanında akıllı telefonlarda yerini alacak.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, belediye olarak tarihi ve kültürel değerlere sahip çıktıklarını belirterek, "Tarihi ve kültürel değerlerimize verdiğimiz önemin altını çizmek istiyorum. Bu değerlerimizi turizme kazandırmak adına da önemli çalışmalar yapıyoruz. İlçemizi müzelerle donatarak, tarihi çarşılarımızla entegre ettik. Şuanda Kahramanmaraş’a gelen bir kişinin gezip göreceği bir çok alan oluşturduk. Mevcut alanlarımızı iyileştirdik ve bu çalışmaları devam ettiriyoruz. Ortaya çıkardığımız ve mevcut bilinen değerlerimizi tanıtmak adına da önemli bir çalışma yaptık. Bugün hepimizin cebinde olan telefonlara yönelik bir uygulama geliştirdik. GEZEDE ismini verdiğimiz bu uygulama sayesinde şehrimize dışardan gelenturistler Kahramanmaraş’ı daha rahat bir şekilde tanıyabilecekler. Ayrıca şehrimizle alakalı bilgilere de kolay bir şekilde ulaşabilecekler. Ben uygulamanın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kahramanmaraş’ımıza ve ilçemize hayırlı olsun" dedi.
FOTOĞRAFLI