İbrahim EMÜL/OSMANİYE, D(HA) - OSMANİYE Devlet Hastanesi Diyabet Okulu tarafından, 'Dünya Diyabet Günü' dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenlendi.
Açılan standa büyük ilgi gösteren vatandaşların şeker, tansiyon ve boy kilo ölçümü yapıldı. Osmaniye Diyabet Okulu Sorumlu Hekimi Uzm Dr.Adem Kıdık tarafından İl Sağlık Müdürü Dr. hasan Öznavruz'a Diyabet okulu çalışmaları ve stant ile oluşturmak istenilen farkındalık faaliyetleri tanıtıldı. Ayrıca dahiliye servisinde diyabet hastalığı bulunan ve şu an ayak yaraları sebebiyle tedavi altında olan hastalar ziyaret edildi. Müdür Öznavruz, günümüzde 425 milyondan fazla insanın diyabetle yaşamakta olduğunu söyledi.
Her 4 aile üyesinden 1'inden azının diyabet eğitim programlarına erişebilmekte olduğunu aktaran Öznavruz, "Diyabet bakımında aile desteğinin, diyabetli insanlar için sağlık sonuçlarının iyileştirilmesinde önemli bir etkiye sahip olduğu kanıtlanmıştır. Bu nedenle diyabetli bireyler ve aileleri için yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilecek bu hastalığın duygusal yöndeki olumsuz etkisini azaltmak amacıyla sürekli diyabet tedavisi ve desteğinin erişilebilir olması önemlidir."dedi.

FOTOĞRAFLI